Şişli / İstanbul info@vizemoni.com

Vize Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Vize başvurusunda bulunurken öncelikle pasaportunuzun 6 aydan fazla olmasına en az 2 boş sayfa ve pasaportunuzun yıpranmamış olmasına dikkat edin. Pasaport sürenizin fazla olması vize süreniz için avantaj sağlar. Hangi ülkeye gidilecek veya o ülkede fazla kalınacaksa o schengen ülkesinden vize başvurusu yapmanız vize alımınızda sizin için daha iyi olacaktır.

Ayrıca pasaport türünüze göre vize uygulayan ülkeleri ve vizeden muaf ülkeleri gözden geçirin. Seyahatinizden 25 gün öncesinde vize başvurusu yapmanızı gayret edin. Bu sayede Konsoloslukların yoğunluğundan dolayı vizenizin yetişmeme riski de azalmış olur. İlk defa başvuru yapacaksaksanız kolay vize veren ülkeleri seçin.Vize başvurusunda konsolosluklar sizden belirli başlı vize için gerekli evraklar isteyecektir. Bunlar şirket evraklarınız,ssk belgeleri,maddi durum belgeleri ve nufus kayıt örneği, ikametgah gibi evraklardır. Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.

Eğer o kadar paranız yoksa, aylar öncesinden bir yerlerden borç alıp parça parça ve küsüratlı yatırarak hesaba atın ve hesap dökümünü alıncaya kadar da orada olmasını sağlayın. Aylardır hareket görmeyen bir hesaba bir anda 20,000 yatırıp sonra buyurun demek de, pek güven verici değil olmayabilir. Her zaman eksiksiz bir başvuru yapmak vize almanızı da o derece güvenli kılar. Bunların yanında otel uçak rezervasyonlarınız ve seyahat sağlık sigortanızı da dosyanıza mutlaka koyun.Bu belgelerin konfirmeli yapılmasına dikkat edin. Seyahat planlamasının doğru ve güçlü yapılması vize alımına doğrudan etki ediyor. Unutmadan söyleyelim retlerin %80'i bu planlamaların yanlış yapılmasından kaynaklanıyor.

Bu belgelerin hepsi seyahat tarihinizi başlangıcıyla aynı olmalı ve seyahat sürenizi kapsamasına dikkat edin. Her ne kadar günümüzde nadir görülsede konsolosluklar sizi şahsi görüşmeye çağırdıklarında görüşmeye giderken randevu saatini geçirmemeye zamanında gitmeye bakın. Yetkilinin size sorduğu soruları olabildiğince şüphesiz ve net bir şekilde cevaplayın yetkililer sizin sabrınızı zorlayıcı zorda bırakan cümleler dahi kursalar sakin olmaya gayret edin.. Görüşmeye giderken kıyafetlerinizede dikkat etmekte fayda var.Tüm bu zahmetlerden sonra sıra artık vizenizi alıp seyahat edeceğiniz ülkenin tadını çıkarmaya kaldı.